Aardappelen voor patat

Bent u op zoek naar een leverancier die aardappelen voor patat kan leveren? Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met de export van aardappelen over de gehele wereld. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze producten of diensten. 

Neem contact met ons op

Welke soorten aardappelen zijn geschikt voor patat?

Er zijn diverse aardappelsoorten die geschikt zijn voor het maken van de lekkerste patat. Goede aardappelen voor patat zijn grote aardappelen die veel zetmeel bevatten. Zo wordt de friet goudbruin en lekker krokant. Hieronder zijn diverse voorbeelden te vinden van aardappelen die geschikt zijn voor friet.

1. Bintje aardappelen

De Bintje aardappel is een van de populairste rassen in Nederland om patat van te maken. Het zijn grote aardappelen die genoeg zetmeel bevatten om de friet krokant en smaakvol te maken. 

Aardappelen voor patat

2. Agria aardappelen

Als we het over aardappelen voor patat hebben, dan moet de Agria aardappel zeker benoemd worden. De Agria is namelijk een speciaal ontworpen aardappelras voor patat. De aardappel is lang en het heeft een ovale vorm, waar je uitstekende frites mee kunt maken. Eenmaal gebakken krijgt de patat een mooie gouden kleur.

3. Maris Piper

De Maris Piper is een veelzijdige en populaire aardappelsoort. Dit ras is één van de meest geteelde soorten in het Verenigd Koninkrijk en dat is voor een goede reden. De aardappel is namelijk geschikt voor veel toepassingen, zoals bakken, pureren en natuurlijk heerlijke friet. 

4. Innovator aardappelen

De Innovator is een gewaardeerde aardappel voor het maken van friet. Dit aardappelras is populair bij fastfood restaurants over de gehele wereld. Dit komt doordat je met de Innovator lange, mooie frieten kunt maken. Bovendien heeft dit ras een stabiele smaak en kwaliteit. 

De kwaliteit van onze patataardappelen

De kwaliteit van onze aardappelen voor patat staat voorop. We nemen diverse stappen om zeker te weten dat de kwaliteit van onze aardappelen zo hoog mogelijk blijven. Wij werken nauw samen met andere boeren in de regio die aan onze kwaliteitsstandaarden voldoen. Mocht de oogst in Nederland niet voldoende zijn dan hebben we een breed netwerk in omringende landen die aardappelen kunnen leveren. Bovendien investeren wij veel in nieuwe machines om de capiciteit en de flexibiliteit van onze producten te verhogen.

aardappelen geschikt voor friet

Over Westhoeve Potatoes

Bent u geïnteresseerd in onze aardappelen voor patat? Wij leveren onze aardappelen in bulk, big bags of in zakken van 25kg. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft of vraag direct een offerte aan.

Vraag een offerte aan