Aardappelgroothandel

De aardappel is er in vele soorten en maten en wordt gebruikt in diverse recepten. De gekookte aardappel dient als basis in vele maaltijden, maar ook gebakken aardappelschijfjes en -blokjes zijn erg populair. Daarnaast is er de gefrituurde variant van de aardappel, in de volksmond patat genoemd. Maar waar komen deze aardappelen nu eigenlijk vandaan? Aardappelgroothandel Westhoeve Potatoes koopt in bij lokale aardappeltelers en levert deze direct aan verschillende leveranciers en eindverbruikers.

Kwaliteit staat voorop

De kwaliteit en versheid van onze aardappelen staan te allen tijde centraal in onze productieketen. Als groothandel in aardappelen zijn wij een belangrijke schakel in de productieketen, want de aardappeloogst bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van onze aardappelen. Uit dit oogpunt heeft Westhoeve Potatoes een breed netwerk van lokale telers opgezet. Mocht de lokale aardappeloogst niet naar tevredenheid zijn, dan hebben wij de mogelijkheid om uit te wijken naar telers in de omringende landen. Zo kunnen we bij aardappelgroothandel Westhoeve Potatoes altijd verse aardappelen garanderen.

Van het land naar de klant

aardappels in kistje

Al onze verse aardappelen worden na de oogst gesorteerd, verpakt en geleverd aan de klant. Onze aardappelen zijn leverbaar in bulk, bigbags en kleinverpakking van 10 kg. De diversiteit aan verpakkingsmaterialen geeft ons de mogelijkheid om ons aan te passen aan de ordergrootte. Zo worden er regelmatig boten verscheept naar bijvoorbeeld West Afrika, Zuid Amerika en het Caribische gebied. Maar ook voor leveringen binnen Europa bieden wij mogelijkheden over de weg. Wij kijken voor iedere klant afzonderlijk naar de beste logistieke oplossing voor zowel de import als export van aardappelen.

Boerenkennis en handelsmentaliteit

Wij combineren al ruim dertig jaar het allerbeste wat ons land kan bieden: boerenkwaliteit en een ongeëvenaarde handelsdrift. Wij zijn internationaal georiënteerd, maar bezitten lokale boerenkennis die essentieel is voor de kwaliteit van onze diensten en producten. Dat geldt voor aardappelen, maar ook voor onze uienexport.

Strategische ligging

Bij Westhoeve Potatoes profiteert u van agrarische kwaliteit, producten van vruchtbare grond, een krachtig en fijnmazig netwerk en een onversaagde handelsmentaliteit. Maar dat zijn niet alle voordelen, want een belangrijk pluspunt wanneer u met ons samenwerkt is onze ligging. Wij zijn strategisch een vooraanstaand bedrijf dat zich middenin het ARA-havengebied (Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam) begeeft. Dit levert een goede aansluiting op met havens en uitvalswegen richting het Europese achterland.

Export naar alle uithoeken van de wereld

aardappelen export

Wij zijn gevestigd in Ouddorp aan Zee op het eiland Goeree-Overflakkee, dat door velen wordt beschouwd als het hart van de Hollandse aardappelhandel. Op ons eiland viert het landbouwleven nog hoogtij en begeven we ons tussen eeuwenlange boerenkennis. Vanaf hier exporteren wij producten binnen én buiten Europa, onder meer naar Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Op zoek naar een aardappelgroothandel?

Wilt u meer informatie over onze aardappelen of over onze aardappelgroothandel? Wij adviseren u graag over aardappelexport, kwaliteitscontroles, leveringsmogelijkheden en nog veel meer. Ook bieden wij u graag meer inzicht in onze werkwijze, want voor een goede samenwerking is transparantie van groot belang. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 187 683137 of via het contactformulier.