§

Uien

Westhoeve Potatoes is gevestigd in Ouddorp, het hart van de Nederlandse uienhandel. De Nederlandse ui staat wereldwijd bekend als een kwalitatief hoogwaardig product met goede bewaarkwaliteiten. Met een volume van 1,3 miljoen ton teelt en 1 miljoen ton export is de ui het grootste product van de Nederlandse groentesector. We exploiteren een eigen landbouwbedrijf dat uien verbouwt. De uien zijn bedoeld voor nationale handel en export. De voornaamste afzetgebieden zijn Europa, Afrika en het Midden-Oosten, maar ook Zuid-Amerika behoort tot de mogelijkheden. 

Neem contact met ons op

Westhoeve Potatoes uien oogsten met tractor

Uien van de beste kwaliteit

Wilt u de beste uien inkopen tegen een scherpe prijs? Dan bent u bij Westhoeve Potatoes aan het goede adres. Ondanks de beperkte oppervlakte is Nederland een gunstig land voor de uienteelt. Niet alleen is het Nederlandse klimaat ideaal voor de ui, ook zorgt de mineraalrijke zeeklei in de nederlandse bodem voor een product van topkwaliteit met optimale smaak. Daarom is Nederland een wereldspeler op het gebied van agrarische productie.

Tevens is er bij Westhoeve Potatoes strategisch nagedacht over de logistieke verwerkings- en opslagmethodes. Hierdoor blijft de aanvoer van uien het hele jaar door consistent en wordt de kwaliteit gewaarborgd. Geen enkel land ter wereld is in staat om het hele jaarrond een soortgelijk breed assortiment uien te leveren. Met een ruim marktaandeel van 15% kunnen we stellen dat de Nederlandse ui een absolute koploper is in de wereld. Wist je dat er maar liefst 95% van de Nederlandse uien wereldwijd geëxporteerd worden naar meer dan 130 landen? Bij ons kunt u terecht voor diverse soorten uien.

Westhoeve Potatoes uien in handen van boer

Ligging in het Europees havengebied

Het succes van Westhoeve Potatoes is niet alleen te danken aan de vruchtbare grond, goede samenwerkingen in de regio en de Hollandse handelsmentaliteit. Ook wat betreft de geografische ligging neemt Westhoeve Potatoes een vooraanstaande positie in. Doordat de grote Europese zeehavens zoals Rotterdam, Vlissingen en Antwerpen in de buurt liggen, bereiken de uien zo efficiënt mogelijk hun eindbestemming en blijft de kwaliteit gegarandeerd.

Gesorteerde uien

Westhoeve Potatoes levert gesorteerde uien die gereed zijn voor consumptie. Uien worden in meerdere maten geleverd. Daarnaast worden onze uien in zowel bulk, bigbags als kleinverpakkingen van 10 tot 25 kg geleverd. Op basis van de wensen van de klant doen wij een geschikt aanbod. Op zoek naar een uien groothandel? Neem dan vrijblijvend contact op. Ook kunt u ons bellen via 0187 68 31 37.