Op zoek naar Hollandse aardappelen?


Dan kunt u terecht bij Westhoeve Potatoes. We leveren verse Hollandse aardappelen direct nadat ze van het land gehaald zijn door de agrariërs. Onze export van deze Hollandse aardappelen reikt wereldwijd. Aardappelen zijn ter wereld namelijk het vierde voedselgewas. Dit komt neer op 19 miljoen hectare grond waarop aardappelen verbouwd worden en een productie van ruim 330 miljoen ton per jaar. 

Neem contact met ons op

Hollandse aardappelen profiteren van het klimaat

Nederland is een aardappelland bij uitstek. Dit heeft te maken met het gunstige klimaat, want het gematigde zeeklimaat en de vruchtbare bodem zijn uiterst bevoordelijk voor de groei van de aardappelplant. Hollandse aardappelen hebben de tijd om zich vol te zuigen met water en voedingsstoffen uit de bodem. Van aardappelen bestaan vroege en late rassen. Vroege aardappelrassen worden tussen juni en eind augustus geoogst. De meeste Hollandse aardappelen behoren tot de late rassen en worden tussen half augustus en half oktober geoogst. Die grote oogst wordt zo opgeslagen dat we het hele jaar door kunnen genieten van deze aardappelen. 

Hollandse aardappelen

Hollandse aardappelrassen

Op dit moment kennen we ongeveer 250 aardappelrassen, waarvan er 90 als consumptieaardappel in ons Nederland geteeld worden. De aardappelen verschillen per soort in: kooktype, grootte, vorm, schil- en vleeskleur, smaak, schilgemak of oogstmoment. Nieuwe rassen worden ook aan het Nederlandse assortiment toegevoegd en deze worden steeds vaker specifiek gekweekt op basis van de wensen van de hedendaagse consument.  

Hollandse aardappelen van hoge kwaliteit

Uniek is de nauwe samenwerking in Nederland tussen telers, wetenschappelijk onderzoekers, handelaren, levensmiddelendistributeurs en consumentenorganisaties. Aan het creëren van nieuwe rassen en milieuvriendelijke teeltmethoden besteedt de Nederlandse aardappelsector zeer veel aandacht en geld. De topkwaliteit van de aardappelen en de kwaliteit van ons leefmilieu blijven door die verbeteringen gewaarborgd. Dit geldt nu al, maar werkt zeker in de toekomst door.

Hollandse aardappelen

De Hollandse aardappel is een product om trots op te zijn

De Hollandse aardappelen gaan inmiddels de hele wereld over. Zo is het Bintje al bijna een eeuw lang een populair aardappelras bij telers, handelaren en consumenten in de gehele wereld. Maar, ook de andere Hollandse aardappelrassen doen het wereldwijd goed. Nederland heeft namelijk ongeveer 175.000 hectare landbouwgrond dat ingezet wordt voor de teelt van aardappelen. Daarmee ligt de jaarlijkse productie op 8 miljoen ton. De helft (50%) daarvan is voor consumptieaardappelen, 30 % voor zetmeelaardappelen en 20% voor pootaardapelen.

Wat kan Westhoeve Potatoes voor u betekenen?

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat de kwaliteit van onze Nederlandse aardappelen van uitstekende kwaliteit is. Om aan de kwaliteitsnormen te voldoen die ook van ons verwacht wordt zijn wij HACCP & GMP+ gecertificeerd. Bovendien werken we nauw samen met verschillende boeren uit de regio om de kwaliteit van de aardappel altijd te garanderen.

Wij leveren onze Nederlandse aardappelen in bulk. Hierbij heb je keus uit bigbags en kleine verpakkingen van 10 kilo. Jute- en polyzakken behoren tot de beschikking.

 

Neem contact met ons op