Nederlandse aardappelsoorten

Nederland is een echt aardappelland en dat heeft onder andere te maken met het gunstige klimaat. Het gematigde zeeklimaat zorgt namelijk voor een vruchtbare bodem die ideaal is voor de aardappelplant. Door het hoge kennispeil en de specialistische kennis van de telers zijn er diverse Nederlandse aardappelsoorten ontstaan die wereldberoemd zijn.

Bent u op zoek naar een aardappelleverancier die Nederlandse aardappelsoorten levert over de hele wereld? Dan bent u bij Westhoeve Potatoes aan het juiste adres. Westhoeve Potatoes werkt nauw samen met lokale aardappelboeren en levert een stabiele kwaliteit gedurende het hele jaar. Hieronder vindt u een paar bekende Nederlandse aardappelsoorten die wij leveren. Mocht u vragen hebben over onze dienstverlening, neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op

De Eigenheimer

Nederland staat bekend om hun vele en diverse aardappelsoorten en één van deze aardappelsoorten is de Eigenheimer. Het is een kruimige aardappel die voornamelijk wordt gebruikt om mee te koken en om mee te pureren.

Bintje

De Bintje aardappel is één van de populairste aardappelsoorten voor het gebruik van friet. In dit aardappelras zit namelijk veel zetmeel, waardoor de patat goudbruin en krokant wordt. Het zijn grote aardappelen die beschikken over een milde en romige smaak. Een groot voordeel is dat deze aardappel het hele jaar door leverbaar is.

Nederlandse aardappelsoorten

De Agria aardappel

De Agria aardappel is een bekend aardappelsoort die vooral populair is in Europa. De aardappel is voor veel toepassingen geschikt, zoals voor koken, bakken, frituren, roosteren en pureren. Echter wordt deze aardappel vooral gebruikt om patat mee te maken. Dit is voornamelijk te danken aan de lange en ovale vorm.

Meer weten?

Sinds 1978 zetten wij ons in om de beste aardappelen aan onze klanten te leveren op de meest efficiënte manier. Vanuit onze vestigingsplaats in Zuid-Holland hebben wij uitstekende verbindingen met de havens van Antwerpen, Rotterdam en Vlissingen. Door onze goede verbindingen en relaties zijn wij in staat om onze Nederlandse aardappelen snel te verplaatsen. Wilt u meer weten over onze Nederlandse aardappelen of over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Nederlandse aardappelen