Soorten aardappelen

Oorspronkelijk komt de aardappel uit Zuid-Amerika. Spaanse ontdekkingsreizigers brachten de aardappel vervolgens naar Europa. Tegenwoordig zijn er heel veel soorten aardappelen en is de aardappel in veel Europese landen één van de basisvoedingsmiddelen.

De soorten aardappelen kennen hun oorsprong in Zuid-Amerika

In landen als Nederland en België vormt de aardappel zelfs de basis voor een groot deel van de maaltijden. Wereldwijd gezien zijn er zo'n 4000 soorten aardappelen, variërend van bekende rassen zoals de Doré en de Eigenheimer tot veel minder bekende aardappelrassen als de Folva en de Primura. 

Blankschillige en roodschillige soorten aardappelen

De namen van de soorten aardappelen geven het eigenlijk al aan: er wordt gekeken naar de kleur van de schil van de aardappel. Op dat punt maken we onderscheid tussen aardappelen met een blanke schil en aardappelen met een rode schil. Binnen deze soorten aardappelen is weer op veel vlakken onderscheid te maken.

Zo zien we bij Westhoeve Potatoes de maten van de aardappelen als belangrijke factor. Daarnaast kijken we ook naar hoe de aardappelen geleverd worden: vrij van grond of zelfs geborsteld en/of gewassen. 

Soorten aardappelen - Westhoeve Potatoes

Welke soorten aardappelen zoekt u?

Als aardappelgroothandel kopen wij aardappelen rechtstreeks in bij agrariërs in de omgeving. Doordat wij een breed netwerk hebben, bent u altijd zeker van een ruime keuze uit soorten aardappelen.

Buiten dat wij diverse soorten aardappelen inkopen op de lokale markt, hebben we ook in het buitenland een breed netwerk. Hierdoor kunnen we - indien gewenst - aardappelen importeren. En daarbij verzorgen wij ook de export van diverse soorten aardappelen over de hele wereld.  

Neem gerust contact met ons op als u bepaalde soorten aardappelen zoekt of aanbiedt. Vul het formulier aan de linkerkant van de pagina in of bel ons op 0187 - 68 31 37.